Kijelölt ukrán nagykövet: A magyarok 73%-a kocsmákban fog inni Ukrajna győzelmére

Hosszú interjút adott Ukrajna kijelölt budapesti nagykövete, Sándor Fegyir az Ukrinformnak.

Ebben a diplomata elmondta: A legegyszerűbb és leggyorsabb módja a magyar-ukrán viszony rendezésének a háború megnyerése.

Az interjút a hvg.hu szemlézte, ebből több érdekes dolog is kiderül. A nagykövet alighanem legerősebb állítása a következő volt:

“Biztos vagyok benne, hogy a magyarok 73 százaléka a kocsmákban fog inni Ukrajna győzelmére” – mondta.

A kijelölt budapesti ukrán nagykövet szerint a háború nem csak az ukrán, hanem az uniós forrásokat is felemészti, ugyanakkor erre most költeni kell, különben valaki más seregét fogja etetni az ember.

Sándor Fegyir beszélt a magyar civil adományokról is. Úgy becsüli, az elmúlt fél évben 70 millió hrivnya (kb. 660 millió forint) értékben adományoztak magyar szervezetek különféle felszereléseket Ukrajnának, közülük is külön kiemelte Sándor a Kárpátaljai Sárkányellátót, akik önmagukban 100 millió forintot gyűjtöttek össze.

A nagyköveti kinevezését is szóba hozta. Azt mondta, tanulja a magyar nyelvet, mármint az irodalmit, mert a köznyelvet már elég jól ismeri.

Azokról a kritikákról, amit a magyarokkal való együttműködése miatt kapott azt mondta: „Van két fülem — az egyiken bemegy, a másikon kijön. A lényeg az eredmény. És az van.”

Itt pedig láthatod az RTL riportját az Ukrajnában harcoló magyar nemzetiségű katonákról:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!