Kiderült, nyithatnak-e az edző- és fitnesztermek: Gulyás Gergely az újságírói kérdésre egyértelmű választ adott

A kormány a magyar emberek egészségének védelmében, az Operatív Törzs javaslatára 2021. április 19-ig meghosszabbítja a hatályban lévő védelmi intézkedések érvényességét – olvasható a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményében.

“Változatlanok maradnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok, a települések belterületén, az utcán és a közterületen továbbra is mindenki köteles maszkot hordani, illetve közterületen és nyilvános helyen a 1,5 méteres távolságot tartani. Szabadidős sport tevékenység – a kijárási tilalmon kívüli időszakban – továbbra is folytatható egyedül vagy ugyanazon háztartásban élőkkel, azzal a feltétellel hogy másoktól legalább 1,5 méter távolságot kell tartani.

A vendéglátó üzletek továbbra sem nyithatnak ki normál üzemben, csak az ott dolgozók tartózkodhatnak ezekben az egységekben. Csak az elvitelre alkalmas ételek kiadása és szállítása érdekében, az ehhez szükséges időtartamig mehetnek be az éttermekbe a vendégek. A szállodák és fitnesztermek továbbra sem fogadhatnak vendégeket. Ugyanígy április 19-ig meghosszabbodik a Magyarország valamennyi schengeni belső határszakaszára ideiglenesen bevezetett határellenőrzési és határőrizeti feladatok hatálya”.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón megerősítette: a fitnesztermek nem tartoznak azon helyek közé, amik nyitva lehetnek. Ennek oka, hogy ezeken a helyeken egyszerűen jelentős a fertőzés kockázata, így a termeknek még várniuk kell a nyitással.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép forrása: MTI – Balázs Attila)