Kiderült, milyen állapotban van most a szerdán meglőtt Robert Fico! Videón a legfrissebb fejlemények!

Stabil, de továbbra is nagyon súlyos Robert Fico szlovák kormányfő állapota a műtét után – jelentette be Robert Kalinák szlovák védelmi miniszter, miniszterelnök-helyettes a besztercebányai kórházban csütörtökön.

A Nyitrabányán szerdán elkövetett merénylet után több lőtt sebbel életveszélyes állapotban kórházba szállított kormányfőn öt órán át tartó életmentő műtétet hajtottak végre, az állapota stabil, de nagyon súlyos – közölte Kalinák.

A kórház igazgatóhelyettese szerint a miniszterelnököt két orvosi csapat műtötte, és továbbra is az intenzív osztályon fekszik.

Amennyiben a szlovák miniszterelnök sérülései miatt hosszabb kezelésre szorulna, a vonatkozó szabályozás szerint feladatai ellátását a négy miniszterelnök-helyettes egyike venné át. A szlovák sajtó Robert Kalinákot tartja a legesélyesebbnek e feladat ellátására.

Robert Fico ellen szerda délután Nyitrabányán (Handlová), a kormány kihelyezett ülése után követett el lőfegyveres merényletet egy 71 éves lévai férfi, akit a helyszínen azonnal őrizetbe vett a rendőrség – adta hírül az MTI.

Ide kattintva láthatod, mi történt Ficóval közvetlenül a merényletet követően.

Ide kattintva pedig megnézheted, hogyan teperik le a biztonságiak a merénylőt, egy 71 éves írót.

Itt láthatod a BBC összefoglalóját a rettenetes merényletről, rengeteg exkluzív videóval.

Íme a tudósítás:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!