Kiderült, mikor nyitnak az IKEA áruházai és az is, hogy hányan lehetnek egyszerre összesen az üzletekben

A jelenlegi kormányzati intézkedéseknek köszönhetően az IKEA újra megnyitja magyarországi áruházait. A megszokott nyitvatartási idők mellett Budaörsön és az Örs vezér terén már péntektől (április 9.), Soroksáron pedig szombattól (április 10.) várják a vásárlókat. A lehető legfelelősségteljesebb újranyitás érdekében az IKEA 15 négyzetméter látogatási limitet vezet be egy vásárlóra, illetve egy új látogatószámláló rendszert.

Ennek köszönhetően a vásárlók előzetesen ellenőrizhetik az áruházak aktuális szabad kapacitását a weboldalon. Az IKEA arra kéri látogatóit, hogy csak vásárlás céljából, és – ha lehetséges –, egyedül érkezzenek az áruházakba. A nyitás mellett üzemelni fog a „Kattints és Vedd Át”, illetve a „Házhoz szállítás” szolgáltatás, valamint újra elérhető lesz az „Összeszerelési” és „A Bútorok második élete” szolgáltatás is.

Az IKEA számára a vásárlók és a munkatársak biztonsága az első, ezért az áruházakban átlagosan 15 négyzetmétert biztosítanak egy vevőre. Eszerint az Örs vezér terén 1100-an, Budaörsön 1000-en, Soroksáron pedig 1300-an lehetnek egyidőben. A biztonságos távolság megőrzése érdekében az IKEA egyértelmű várakozási pontokat jelölt ki azokon a területeken, ahol korábban torlódásokat tapasztaltak. Ezen felül a látogatók előre ellenőrizhetik az áruházak befogadói kapacitását az IKEA weboldalán a legoptimálisabb időkihasználás, illetve a biztonságos vásárlás érdekében.

Az előkészítési munkálatok miatt Budaörsön és az Örs vezér terén április 9-e péntektől, míg Soroksáron április 10-e szombattól várják a vásárlókat, a megszokott nyitvatartással (hétfőtől szombatig 9:00–21:00, vasárnap 9:00–19:00). A soroksári áruház későbbi nyitására, illetve az online vásárlások részleges limitálására azért van szükség, mert az online rendelések teljesítése ebben az áruházban történik. A kormányzati intézkedések értelmében – a nyitás ellenére – továbbra is zárva tartanak az IKEA Éttermei, Kávézói, illetve a Játszóházai is. A Svéd Finomságok Boltja nyitva lesz, a Bisztrókból pedig elvitelre lehet vásárolni.

A felelős és biztonságos vásárlási környezet biztosítása érdekében az IKEA arra kéri a vásárlóit, hogy:

csak vásárlás céljával látogassák az áruházakat, és – ha lehetséges –, egyedül jöjjenek;

tartsanak egymástól 2 méter távolságot az áruházakban és azok előtt is;

ügyeljenek a higiéniai szabályokra: használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket, viseljenek az orr és a száj eltakarására alkalmas maszkot;

ha tehetik, várjanak a termékek visszaküldésével.

Az IKEA folyamatosan figyelemmel kíséri a hatósági ajánlásokat és rendelkezéseket annak érdekében, hogy megfelelően tudjon reagálni a változásokra – írják közleményükben.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!