Kiderült, miért hagyták ott Suhajda Szilárdot a megtalálói! Drámai oka van:

Egy ország szorít Suhajda Szilárdért, aki élet és halál között lebeghet a Mount Everesten, mindössze néhány méternyire a csúcstól.

8800 méter körüli magasságban rekedt, ami már szinte nem is alkalmas arra, hogy az ember szervezete ezeket a körülményeket sokáig átvészelje.

Tapasztalt hegymászók számoltak be arról, milyen borzalmas tünetei lehetnek a pokoli magasságban Szilárdnak, és milyen szörnyű betegség támadhatta meg. Ide kattintva megtudhatod, mit mondtak.

Ide kattintva pedig kiderül, miért bízhatunk mégis abban, hogy talán életben van.

Az sem titok már, miért hagyták ott Suhajda Szilárdod azok, akik ráleltek:

A Mount Everestet a tibetiek úgy hívják: Csomolungma, azaz „a Föld istenasszonya”, míg a nepáli Szágarmantha jelentése „a mennyország csúcsa”

A serpák hiedelemvilágában az istenként imádott hegy neve „Csomolungma”, ami annyit tesz: a „világ anyja”.

A Himalája neve az ősi indiai szanszkrit nyelvből eredeztethető: „a hó otthona” (hima: hó, álaja: hon, otthon).

A hely, ahol Suhajdát megtalálták, 8780 méteres tengerszint feletti magasságban van. Abban a környezetben olyanok a körülmények, amelyeket egy átlagember elképzelni sem tud.

A hőmérséklet -30 Celsius-foknál is nagyobb – legtöbbször jeges széllel párosulva –, valamint éles sziklák és jégtömbök vannak mindenhol – írja az Origo.

Az, hogy meglátták Suhajdát, nem jelenti azt, hogy közvetlenül mellette mentek el, márpedig azon a terepen 2-3 méter is hatalmas távolságnak számít. Ha megpróbáltak volna segíteni neki felkészületlenül, minden bizonnyal maguk sem jutnak le épségben a hegyről a táborig.

Ebben az esetben az volt a legjobb és egyben az egyetlen logikus lépés, hogy mihamarabb lejutnak a táborba, ahol azonnal szólnak Suhajda pozíciójáról a háttércsapatnak. Nem önzőségből, hanem azért, hogy ne kelljen egynél több emberéletet is megpróbálni megmenteni.

Ők pedig ezt is tették, így meghagyták az esélyt arra, hogy egy felkészült serpacsapat felkutassa és megpróbálja megmenteni a magyar hegymászót – írja a portál a beszámolójában.

Az érte küldött mentőegység péntek este érhet fel oda, ahol Szilárd tartózkodhat.

Szívből reméljük, hogy életben találják.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: Suhajda Szilárd Facebook oldala)