Kiderült, kiket szállított az M7-esen felborult busz és az is, mikor cseréltek a sofőrök

A Volmer-Tours Kft. autóbuszát érte baleset az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében vasárnap hajnalban, a busz Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállított – mondta a hvg.hu-nak a külföldi nyaralásokat szervező magyar utazási iroda munkatársa.

A férfi – aki a nevét nem árulta el – megerősítette, hogy a halálos áldozatok között van a buszt váltásban vezető sofőrök közül az, aki a járművet vezette. Azt is elmondta, hogy a buszt bérelték.

“Nagyon megérintett minket a tragédia, nem találom a szavakat” – mondta.

Sajtóértesülések szerint a balesetet szenvedett jármű oldalán a Roli túra felirat szerepelt. Az utazásszervező honlap mögött a mosonmagyaróvári székhelyű Volmer-Tours Kft. áll.

A Roli túra honlapja szerint a csoport péntek este indult Budapestről és egy napot töltöttek a Krk-szigeten található Baska településen, ahonnan szombat éjjel indultak vissza a magyar fővárosba.

Korábban az MTI kereste a Volmer-Tours Kft.-t, a telefont felvevő férfi azt ígérte, tájékozódik és visszahívja az MTI tudósítóját, ezt követően nem jelentkezett, később pedig a megadott számon elérhetetlenné vált.

A balesetben a busz az M7-es autópálya 70-es kilométerénél, Szabadbattyán térségében átszakította a szalagkorlátot, a sztráda felüljárója hídpillérének ütközött, és az árokba borult. Nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, negyvenen könnyebben megsérültek.

A balesetről mi is részletesen beszámoltunk, a tragédiáról készült drámai képeket IDE KATTINTVA tudod megtekinteni.

Sajtóértesülések szerint két sofőr váltotta egymást a Horvátországból hazatartó busz vezetésénél. Az utolsó cserét a baleset előtt fél órával, Balatonlellénél ejtették meg. Ettől függetlenül elképzelhető, hogy az épp szolgálatot teljesítő sofőr a hajnali órákban elbóbiskolt és emiatt történhetett meg a szerencsétlenség. A baleset kiváltó okát egyelőre még vizsgálják.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: MTI, kiemelt kép: MTI – Mihádák Zoltán)