Kiakadtak a kommentelők a Gálvölgyi-ügy miatt: “Mikor én hívtam mentőt, akkor azt mondták, hogy…”

Gálvölgyi János esete kapcsán rengeteg kommentelő írja le véleményét, a hozzászólók pedig két táborra szakadnak.

Vannak aki elmarasztalólag írnak a mentőkről: “értem sem jött rögtön a mentő, mikor én hívtam mentőt, azt mondták, hogy nem tudnak azonnal küldeni”. És vannak olyanok, akik hálával és tisztelettel gondolnak a mentőkre – “sokszor kellett már mentőt hívnom, de mindig készségesek, hozzáértők és szakszerűek voltak”.

Nézzünk néhány konkrét esetet, melyeket ti, kommentelők írtatok le Facebook oldalunkon:

“2005-ben mentőt kellett hívni, mert rosszul lettem a lakásomban. Megérkeztek, azt mondták, azért fáj a fejem és azért hányok szédelgek, mert gyomorrontásom van.

Vérnyomás mérés, vizsgálat nem volt. Diétázzak néhány napig, jobban leszek. Reggel 9-kor ott hagytak az üres lakásban.

Este 7-kor a családtagjaim fedezték fel, hogy eszméletlen állapotban fekszem az ágyon. Szirénázó mentő vitt a Honvédba, AGYVÉRZÉSSEL! Orvosok meg voltak döbbenve, hogy egész nap ott voltam agyvérzéssel, egyedül!

Egy hónap múlva ezt megírták e-mailben GYŐRFI PÁLNAK, aki a mai napig nem válaszolt, a mai napig nem intézkedett senki ez ügyben.

Most elgondolkodtatott ez az eset. Hogyha híresebb lett volna a nevem, válaszolt volna?! Gálvölgyi Jánosnak gyógyulást kívánok” – írta egy kommentelő a Facebook oldalunkon.

Egy másik hozzászóló viszont elégedett volt a mentőkkel: “Sajnos életem során sokszor kényszerültem mentőt hívni hozzátartozóim betegsége miatt.

Egyetlen egy esetben sem tapasztaltam mulasztást, mindig magasfokon tették a dolgukat. Azt tudom, hogy meghatározóan fontos a bejelentés tartalma, az, hogy mit tud a bejelentő, valószínűleg hozzátartozó röviden, pontosan, tényszerűen elmondani a beteg állapotáról, a tapasztalt tünetekről a diszpécsernek, aki ez alapján dönt.

Szerintem nem feltétlenül kell nem ismert tények alapján ítélkezni és nem kötelező mindig kritikát gyakorolni. Az én tapasztalatom abszolút pozitív a Mentőszolgálatról, a munkatársakról. Én személy szerint köszönöm nekik a szolgálatukat” – írja a kommentelő.

Egy harmadik hozzászóló egy negatív és egy pozitív esetet is megemlít: “15 évvel ezelőtt az anyukám sztrókot kapott és a mentő csak 4 óra múlva jött érte,ami miatt lebénult és 3 évig ápoltam! Nem sokra rá az apukám tüdeje tele lett vízzel,majdnem megfulladt!

A mentő pillanatokon belül megérkezett 4 emberrel és lecsapolták a vizet úgy vitték kórházba! A felsoroltak az előző kormány vezetése alatt történtek! (Egy negatív és egy pozitív eset)” – közli a kommentben.

Neked van tapasztalatod a mentőkkel, kórházakkal, egészségüggyel kapcsolatban? Írd le kommentben, Facebook oldalunkon, kíváncsiak vagyunk a véleményedre.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!