Kevesen tudják, hogy már ezeken a közkedvelt helyeken sem kötelező a maszkviselés

Ha megvan az 5,5 millió beoltott (ez néhány napon belül várható) akkor már néhány kivételtől eltekintve (pl. egészségügyi intézmények területe) sehol sem lesz kötelező a maszkviselés.

Azonban kiderült, hogy a fodrászatokban már most sem feltétlenül kötelező, hogy mikor lehet maszk nélkül tartózkodni ezekben az üzletekben, arra a Nemzeti Népegészségügyi Központ adta meg a választ.

fodraszinfo.com elnevezésű portál ugyanis kérdéssel fordult hozzájuk a maszkviseléssel kapcsolatban, melyre központ sajtóosztálya az alábbi választ adta:

“A WHO ajánlása szerint maszk viselése javasolt minden olyan helyen, ahol nehézségekbe ütközik a távolságtartási szabályok betartása, azaz a védelmet jelentő 1,5 méteres távolság nem tartható, azonban erre vonatkozó kötelező jogi előírás a szépségszalonokra vonatkozóan nincs.

Tájékoztatom továbbá, hogy a szépségszalon üzemeltetője meghatározhatja a maszk viselését azzal, hogy amennyiben a szolgáltatást nyújtó/ a szolgáltatást igénybevevő igazolja a koronavírus elleni védettséget nem köteles maszkot hordani” – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

“Amennyiben a szalon vezetősége úgy dönt, hogy a továbbiakban nem kötelező a maszkviselés az üzlethelyiségben, azt abban az esetben teheti meg, ha minden szalonban tartózkodó személynek (tehát az ott dolgozóknak és a szalonban tartózkodó minden személynek) van védettségi igazolványa.

Ahol egyszerre vannak védettséggel rendelkező, illetve védettséggel nem rendelkező személyek, továbbra is kötelező marad a maszkhasználat” – írja a fodraszinfo.com.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!