Kattant a bilincs! Közzétették a videót, így fogták el a lövöldöző embercsempészeket!

A készenléti rendőrség a hétfő reggeli lövöldözésről és az embercsempészek elfogásáról az alábbi közleményt adta ki:

“A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi információi alapján akartak ellenőrizni egy főváros felé haladó magyar rendszámú Ford Transitot a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei 2022. november 14-én 7 óra 22 perc körül az M5-ös autópályán, Inárcs térségében.

A kisteherautó a járőrautó megkülönböztető jelzését és a megállásra felszólítást figyelmen kívül hagyva tovább hajtott, a kocsiból több lövést adtak le a rendőrautó irányába.

A rendőrök ennek ellenére tovább követték a járművet, ami végül Budapest határában megállásra kényszerült.

A gépkocsivezető és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe, közben további lövéseket adtak le a rendőrök irányába. Az egyik rendőr figyelmeztető lövést követően viszonozta a tüzet.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság lezárta a területet, a helyszínre csapaterőt, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányított.

A lövöldözők utáni hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége is, akik 8 óra 21 perckor a XIX. kerületben elfogták a feltételezett elkövetőket; két, magát iraki állampolgárnak valló férfit.

A kisteherautóban 21 illegális migráns utazott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, elszámoltatásuk megkezdődött.

A lövések következtében az illegális migránsok, az embercsempészek és a rendőrök sem sérültek meg.

Embercsempészés bűntett miatt a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hivatalos személy elleni erőszak bűntett miatt pedig a Központi Nyomozó Főügyészség indít eljárást” – olvasható a közleményben.

Itt láthatsz egy videót is az embercsempészek elfogásáról:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!