Karsai Dániel nem adja fel! Az új államfőhöz fordul javaslatával: “Lényege, hogy az elnök nyilvánosan vállalja fel előre, hogy…”

Karsai Dániel nem adja fel! A halálos betegségben szenvedő jogász tovább harcol azért, hogy ő maga dönthesse el, hogyan és miképp vet véget az életének.

Így nyilatkozott erről: Újra meg fogom keresni a következő köztársasági elnököt, legyen bárki.

A javaslatom lényege, hogy a köztársasági elnök nyilvánosan vállalja fel előre, hogy gyógyíthatatlan betegek esetében – akik az emberi méltósággal összeegyeztethetetlen szenvedésnek vannak kitéve – kegyelmet ad az öngyilkosságukban közreműködő személyeknek, családtagoknak, barátoknak, egészségügyi személyzetnek.

Egy ilyen kegyelmi döntés megalapozottságához egy bizottság segíthetné az elnök munkáját, amelynek tagja lenne orvos, pszichiáter és büntetőjogász – mondta a Szabad Európának adott interjújában Karsai Dániel.

Az ALS-betegségben szenvedő alkotmányjogász arról is beszélt, hogy Novák Katalin nem volt elzárkózó az ügye kapcsán, de az új elnököt is meg fogja keresni.

A halálos betegéggel küzdő Karsai Dániel beszámolt az állapotát érintő szomorú fejleményekről is.

Közölte: nem akarja túlságosan elborzasztani az érte aggódókat, „de gyakorlatilag a teljes önállótlanság állapotába” került.

Itt láthatsz vele egy nemrég készült riportot, nagy tanulságos:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!