Július 31-én megszűnik egy közkedvelt magyar tévécsatorna: kiderültek a részletek

A Media1 információi szerint július végén megszűnik az egyik közkedvelt tévécsatorna, a FIX TV.

Erről az egyik kábelszolgáltató, a Vodafone Magyarország általános szerződési feltételeinek (ÁSZF) változásából értesült a portál.

“3. Az ÁSZF és a Kiemelt Üzleti ÁSZF, 1. sz. Szolgáltatások leírása mellékleteinek 1. sz. Csatornakiosztás függelékeiből a Szolgáltató érdekkörén kívül eső ok miatt törlésre kerül a FIX TV műsorcsatorna, mivel Partnerünk tájékoztatása alapján az érinett műsorcsatorna 2023. július 31-én megszűnik” – olvasható a tájékoztatóban.

A FIX TV egy közösségi besorolású televízió, 2010-ben indult az előzőleg megszűnt fix.tv utódjaként.

A fix.tv az első olyan magyarországi televíziós csatorna volt, amely elsősorban informatikai témájú műsorokat sugárzott.

A csatorna 2000. október 14-én indult. A televízió új tematikájú műsormenettel és online élő sugárzásban kezdte meg működését. Műsorpolitikájával elsősorban a 15-35 év közötti korosztályt célozta meg.

2010-ben indult el utódja, a FixHD (2012-es megújulása óta újra csak Fix), amely már Full HD minőségben sugározza minden műsorát a szolgáltatóknál és az interneten.

A csatorna kissé átalakítva elődje utolsó arculatát vette át. Tematikája kissé általánosabb lett, nem korlátozódik annyira a technológiára, mint elődje. Az NMHH 2013-ban közösségi televízióvá nyilvánította.

Olyan népszerű műsorokat sugárzott, mint például a Bóta Cefé, ahol Bóta Gábor újságíró beszélgetett legnagyobb színészeinkkel, művészeinkkel.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!