Jön a havazás, vasárnap reggelig szinte az ország minden pontjára elér, riasztást is kiadtak: mutatjuk, mire számíts

Vasárnap éjszaka, hajnal és reggel igen sok helyen várható havazás az ország területén, így arra kell számítani, hogy a reggeli órákra számos ponton lehetnek hóval borított tájak.

“Mindenütt beborul az ég, és az éjszaka második felében nyugat felől egyre többfelé kezd el havazni, a déli megyékben azonban inkább havas esőre, illetve esőre kell számítani. Az északkeleti szelet élénk széllökések kísérik. Hajnalra általában +2 és -5 fok közé csökken a hőmérséklet.

A vasárnapi nap folyamán általában borult lesz az ég, de napközben északon vékonyodik a felhőzet. Északon kevesebb, másutt többfelé várható csapadék; többnyire hó, havas eső, délkeleten eső is valószínű. Az északkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között alakul.

Hétfőre már javul a helyzet, északnyugaton, nyugaton felszakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, másutt túlnyomóan borult marad az ég. Északnyugat kivételével többfelé várható csapadék; keleten, délkeleten eső, másutt havas eső, havazás valószínű.

Délután fokozatosan megszűnik a csapadék. A változó irányú szél csak a Fertő körül élénkülhet meg. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -6 fok között, de a havas, kevésbé felhős tájakon -10 fok közelében alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között várható” – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Vasárnap a havazás miatt egyelőre elsőfokú riasztás van érvényben Zala, Somogy és Baranya megyére.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Kiemelt kép: MTI – Demecs Zsolt)