Jogerős ítélet: Egy év hat hónap börtönre ítélték Hajdú Pétert, négy évre felfüggesztve

Megegyezéssel zárult Hajdú Péter büntetőügye, amely nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt indult, írja a Magyar Hang.

Hajdú Péter és két társa az első tárgyalási nap előtt megegyezett az ügyészséggel arról, milyen büntetést tartanak elfogadhatónak, az ítélet így már jogerős.

  • Az első rendű vádlott Hajdút 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 5 millió forint pénzbüntetésre,
  • a másodrendű vádlottat 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 500 ezer forint pénzbüntetésre,
  • a harmadrendű vádlottat pedig 1 év – 3 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 200 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítéletben szerepel az is, hogy Hajdú Péter kft.-je több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek azzal, hogy az általa benyújtott valótlan tartalmú áfabevallásokban a fiktív számlák áfatartalmát jogosulatlan levonásba helyezte.

A Fővárosi Törvényszék sajtóközleményéből kiderül, hogy Hajdú a bűncselekménnyel okozott kárt a későbbiekben befizette a NAV-nak.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: Instagram – Hajdú Péter)