Jaj, ne! Eltűnt a boltokból a magyarok kedvenc keksze, jó ideig nem is lesz kapható

A magyarok egyik kedvenc keksze tűnt el most a boltok polcairól, és jó ideig nem is lesz kapható.

A Pilóta keksz a Győri Keksz egyik régi, klasszikus terméke, melyet 1960 óta gyártanak. Ez azt jelenti, hogy több mint 60 éve(!) jelen van hazánkban.

Létrejöttét a Győri Keksz akkori termelési vezetőjének, Telekesi Józsefnek köszönheti, akinek egyik feladata volt a termékfejlesztés is.

Közrejátszott még egy véletlen is, mert valószínűsíthető, hogy a második világháborúban a vadász- és bombázó pilóták túlélőcsomagjaiban található csokoládé és keksz adta az ötletet.

A Pilóta keksz valójában egy termékkategória, a híres sea-biscuit, azaz tengerészeti kétszersült mintájára.

Az első években egy kemény piskótaalappal készült, melynek tésztája hasonló volt a mostani piskótatallér tésztájához, ezen volt a krém és a kakaós keksz.

Alsó részén kezdetben nem volt minta, a felső a mai napig őrzi a régi, klasszikus nyomatot.

Több mint egy hónapja nem érkezett a Győri Keksz népszerű édességéből, a Pilótából a legtöbb boltba, még a piaci árusoknál is elfogytak az utolsó csomagok – írja a hvg.hu olvasói beszámolókra hivatkozva.

A probléma ráadásul sajnos tartósnak tűnik, a forgalmazó így nyilatkozott: „A várhatóan tartós készlethiányt a gyártókapacitásainkat érintő nehézségek, illetve az édesipari ágazatot is sújtó alapanyag és csomagolóanyaghiány okozzák.

(Kép: Wikipedia)

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Kiemelt kép: Getty Images)