Itt a megrázó felvétel: ez volt az utolsó hívás Szilárd és felesége között! “Ha bármi van…”

Egy ország gyászolja Suhajda Szilárdot, akinek mindössze néhány méterre a csúcstól veszett nyoma a Mount Everesten.

Profi mentőcsapat indult érte, akik nagyon gyorsan felértek oda, ahol utoljára látták őt, de sajnos a testét már sehol sem találták.

Közben egy másik mászó közzétette a képet, amit Szilárdról készített, valószínű ez volt az utolsó kép róla, ide kattintva láthatod.

Ide kattintva pedig megtudhatod, milyen szívszorító dolgot mondott az a hegymászó Szilárdról, aki utoljára látta őt élve.

Pintér László, Suhajda Szilárd expedíciójának vezetője lesújtva nyilatkozott az RTL Fókusz című műsorának, mikor a Szilárdért indított keresés eredménytelenül fejeződött be:

“Azon a helyen, ahol utoljára látták, nem találták meg, a mentőcsapat ezután még felmászott a csúcsra, átkutatták az egész csúcsgerincet, ami egy elképesztően emberfeletti feladat. De akármerre kutatták, nem sikerült megtalálniuk Szilárdot” – mondta Pintér László.

Vasárnap helikopterrel még keresni fogják a magyar hegymászót, de “nem élő embert keresünk már, ez sajnos, ennek az esélye elszállt. Lesújtva, összetörve állunk itt, nehéz szavakat találni” – közölte szomorúan Pintér László.

A riportban bemutatták azt a telefonbeszélgetést is, ami az utolsó hívás volt Szilárd és felesége, Legindi Tímea között.

Mikor a beszélgetés elhangzott, mindketten úgy gondolták, hogy még három-négy óra lehet hátra a csúcsig.

Tímea megkérdezte Szilárdtól, vissza fog-e tudni térni a 4-es táborba, mire a hegymászó határozottan közölte: “Vissza.”

“Ha bármi van, hívj nyugodtan” – mondta Szilárdnak Tímea.

Itt meghallgathatod a teljes beszélgetést, és azt is megtudhatod, hogyan búcsúztak el egymástól:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: RTL)