Így tisztítsd helyesen a klímát: csak erre a néhány dologra kell figyelned

Ha szakembert hívunk, akkor nem csak a tisztítást végzi el, hanem a berendezés helyes működését is ellenőrzi. Viszont, ha nincs most időnk, vagy pénzünk egy szakemberre, akkor mi magunk is kitisztíthatjuk a berendezést.

Az első, és legfontosabb dolog, hogy áramtalanítsuk a készüléket, majd nyissuk le a fedőlapot, és óvatosan távolítsuk el a szűrőket. Ezeket szintén óvatosan, hogy minél nagyobb eséllyel el tudjuk kerülni a sérülést, meleg, szappanos vízzel mossuk át.

Tegyük egy tiszta, jól szellőző helyre a szűrőket, és várjunk, míg teljesen megszáradnak. Közben álljunk székre, vagy létrára, és porszívózzuk ki a klímát belülről is, amennyire csak tudjuk. Próbáljuk megközelíteni az eldugottabb zugokat is, közben vigyázzunk, hogy ne sérüljenek a fém lamellák.

Ha véletlenül van otthon gőztisztítónk, akkor ezzel tisztítsuk ki a klíma belsejét, hiszen hatékonyabb, mint a porszívó. Utána viszont várjuk, csak akkor kezdjük el használni, ha már teljesen kiszáradt.

Majd fújjuk be egy speciális klímatisztító spray-el, hogy a megtelepedett baktériumok teljes mértékben el tudjanak pusztulni. Ezt a sprayt bármelyik szaküzletben be tudjuk szerezni. Mikor teljesen kiszáradt, tegyük vissza a megszáradt szűrőket, majd csukjuk vissza, és helyezzük újból áram alá.

Ezután 3-4 percre kapcsoljuk be a hűtést, és közben szellőztessünk a lakásban. Ez idő alatt a használt klímatisztítószer teljes mértékben elpárolog. Annak érdekében, hogy friss legyen az otthonunk levegője, érdemes nyáron havonta legalább egyszer megtisztítani a klímaberendezést.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!

(Forrás: tudasfaja)