Így tervezz a hétvégére: kiderült, melyik arcát fogja mutatni az időjárás

Úgy tűnik, hogy hétvégén kegyes lesz hozzánk az időjárás, és többségében napos és kellemesen meleg, tavaszi időt élvezhetünk.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján szombaton kevés felhővel kezdődik a nap, aztán ismét képződnek gomolyfelhők, illetve nyugat, délnyugat felől újabb fátyolfelhők is érkeznek, amelyek átmenetileg szűrhetik a napsütést. Csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szél megélénkül, főleg a Dél-Dunántúlon több helyen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható.

Vasárnap nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de keleten még többórás napsütés várható. Néhol zápor kialakulhat. A déli szél nagy területen megerősödik, északnyugaton viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 1 és 8, délután 15 és 21 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn változóan felhős időre van kilátás, az ország nagyobb részén többórás napsütéssel. Délutántól a Dunántúlon és északon helyenként zápor előfordulhat már, északnyugaton esetleg egy-egy zivatar is lehet. Sokfelé élénk, elsősorban a Dunántúlon helyenként erős lökések kísérik a déli, délnyugati szelet. Hajnalban 2, 9, a délutáni órákban 18, 23 fokot mérhetünk.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)