Így fogadja a vevőket az új szabályozás után két népszerű üzletlánc: erre számíts a Tesco és a MediaMarkt bejáratánál

A négyzetméter alapú szabályozás szerdai életbelépésével a boltokban, üzletekben 10 négyzetméterenként csupán egy ember tartózkodhat.

Az üzletek különbözőképp reagáltak az új szabályozásra. Mi is megírtuk, hogy a Spar üzleteiben csak annyi kosarat tesznek ki, ahány személy összesen egy időben az üzletben tartózkodhat.

Tilos kosár nélkül vásárolni és egy kosarat vagy kocsit csak egy ember tolhat. Erről IDE KATTINTVA olvashatsz bővebben.

Tesco vezérigazgatójával, Pálinkás Zsolttal a Világgazdaság készített interjút. A vezérigazgató elmondta: „A saját rendszerünkben 15 négyzetméterrel számolunk fejenként, és bár a jogszabály csak 10-et ír elő, mi akkor is maradunk a 15-nél. A nagy alapterületű áruházakban aligha okoz fennakadást a limit, de a kisebbeknél sem feltétlenül. Hat-nyolc percnél többet soha senki nem várt arra, hogy bejusson a boltba, az esetek többségében pedig nincs sor”.

A Tescóban tehát 15 négyzetméterenként egy ember tartózkodhat. A MediaMarkt más megoldást választott: Az áruházakba való beléptetést a MediaMarkt kollégái a legtöbb áruházban egy applikáció segítségével is szabályozzák.

“Arra számítunk, hogy az átmeneti boltzár feloldásával a fizikai áruházak forgalma heteken belül visszaáll a lezárást megelőző szintre. A vásárlók nagy részének továbbra is fontos, hogy a vásárlást megelőzően személyesen meggyőződjenek a termékek minőségéről, illetve a szaktanácsadók segítségét kérve döntsenek” – mondta Szilágyi Gábor, a MediaMarkt ügyvezető igazgatója. A vezető kiemelte, hogy vásárlóik és kollégáik egészsége érdekében az eladótereket rendszeresen fertőtlenítik.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!