Hont András őrjöngve esett neki Juszt Lászlónak: Figyelj, te f*sz! Lehet a magyar…”

Juszt László Szoboszlai Dominik Liverpoolba igazolása kapcsán írt egy nagy vitát kiváltó Facebook bejegyzést, ami így szól:

“Csak érdeklődöm. Szoboszlai Dominik aki a Premier League-ben szereplő Liverpool támadó középpályása lett, akit 2017 októberében a The Guardian a világ legtehetségesebb 17 éves futballistái közé sorolt, akit az Európai Labdarúgó-szövetség 2020 januárjában a világ ötven legtehetségesebb labdarúgója közé sorolt, aki minden idők legdrágább magyar játékosa ( 70 millió euró) lett, ugye nem a sokmilliárdos felcsuti Pincsi-iskolában lett azzá ami?

Őszinte gratuláció az édesapjának!” – zárta sorait az egykori tévés. Mondtatain azonban Hont András újságíró jól felbosszantotta magát és így esett neki Jusztnak:

“Figyelj, te f*sz” – kezdi a nem éppen kedves megszólítással Juszt Lászlónak címzett sorait Hont András, és a folytatás sem sokkal barátibb. Íme:

“Lehet a magyar akadémiai rendszert kritizálni, lehet szembeállítani Szoboszlai karrierjével, bár éppenséggel a magyar válogatottnak van még olyan tagja, aki Szoboszlaihoz hasonlóan egy percet sem játszott magyar klubban.

És Szoboszlaival ellentétben nem jut el topcsapatba, sőt számtalan olyan külföldön nevelkedett játékos is létezik, aki nemhogy a válogatottba, de a profi szerződésig sem jut.

Viszont még olyan focista is akad, aki külföldön született, nagy nemzetközi hírű csapat juniorjaival készült, mégis magyar egyesületen keresztül jutott lehetőséghez, nemzetközi figyelemhez, és minden esélye megvan, hogy élklubhoz kerüljön.

Ami még mindig nem jelenti azt, hogy a magyar utánpótlásképzés csodálatos volna, ne lennének benne obskúrus figurák, ne lehetne utálni vagy egyenesen gyűlölni egyes tulajdonosokat, konkrétan a felcsúti akadémiát alapító miniszterelnököt, vagy ne lehetne firtatni a labdarúgásba áramló pénzek eredetét.

De azt ugye vágod, hogy a helyzetről mit sem tehető, és a te frusztrációdért sem felelős gyerekeket sikerült lepincsizned? – teszi fel a kérdést Juszt Lászlónak az újságíró.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!