Holttestet találtak a brutális baleset helyszínén! Az is kiderült, mi okozhatta a szerencsétlenséget:

Harminckét személyautó, öt kisteherautó és öt kamion érintett az M1-es autópályán, Mány térségében történt balesetben, amely a sztráda 30-as kilométerszelvényénél, a Győr felé vezető irányban következett be – közölte a Katasztrófavédelem.

A járművek közül tizenkilenc személyautó, egy kisteherautó és egy kamion gyulladt ki. A másik irányban, a Budapest felé vezető oldalon két gépkocsi ütközött össze, ezek a járművek nem égtek ki.

Hét város hetven tűzoltója: a tatabányai, a bajnai, a törökbálinti, a nyergesújfalui, a székesfehérvári, a fővárosi hivatásos, a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók mellett a Fejér vármegyei és a Komárom-Esztergom vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett az esethez.

Az egységek a tűzoltási munkálatokat követően visszahűtötték és áramtalanították a járműveket. A társhatóságok is nagy erőkkel érkeztek az esethez, többek között négy mentőhelikopter érkezett a helyszínre.

A rendőrség közölte: a tömeges közlekedési baleset műszaki mentése során, egy kiégett autóroncs alatt találták meg az egyik áldozat holttestét.

A tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben – közölte korábban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel.

Az autópálya-kezelő szóvivője elárulta, mi okozhatta a balesetet a sztrádán.

Szimicsku László tájékoztatása szerint egy 20 méteres sávban egy lokális szélátfúvás keletkezett, amit súlyosbított, hogy a környező mezőgazdasági földeken az elmúlt napokban munkálatokat végeztek, föllazították a talajt, és az orkánerejű szél felkapta a port, és befújta az autópályára.

Információink szerint a lokális szélátfúvásba futott bele néhány autó. Valaki fékezni kezdett, és tulajdonképpen egy tömegkarambol alakult ki – közölte a szóvivő az RTL Híradó kérdésére.

A Katasztrófavédelem ezt a drámai videót rögzítette a baleset helyszínén. Megtekintését csak erős idegzetűeknek ajánljuk:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: MTI – Lakatos Péter)