Hiába tiltakozott exférje, a nő 5 évvel a válás után is hajthatatlan volt, és megtette, amit csak kevesen mertek volna

Dan Pyatt és Kelly Hope 18 évesek voltak, amikor találkozgatni kezdtek, 13 évvel később, 2007-ben házasodtak össze. Egy évvel később a férfit agresszív vesebetegséggel diagnosztizálták. Már ekkor azt mondták neki, tíz éven belül biztosan új vesére lesz szüksége. 2017 szeptemberében a májfunkciós értékei annyira leromlottak, hogy dialízist kapott, és felírták a donorra várók listájára.

Ekkorra omlott össze a házasságuk is. Hiába próbálták újra meg újra megjavítani, kapcsolatuk nem működött. Más dolgok voltak fontosak számukra az életben, más ritmusban dolgoztak. Az otthoni légkör már annyira nyomasztó volt, hogy úgy döntöttek, mindenkinek jobb lesz, ha szétválnak útjaik. A lányok, Billie és Jeanie Kellyvel maradtak a házban, Dan elköltözött egy közeli lakásba. A gyermekkori barátságot azonban megőrizték, és Kelly továbbra is elkísérte exférjét a kórházba – a végén már hetente háromszor volt szüksége dialízisre.

Egy évig vártak megfelelő donorra – nem lett. Amikor Kelly látta, mennyire leromlott volt férje állapota, világossá vált számára, mit kell tennie. A vizsgálatok szerint Kelly szövettípusa megfelelt, a vércsoportja azonban nem. Úgy döntöttek, a kockázatok tudatában vállalkoznak a transzplantációra. Nem azonos vércsoport esetén is lehetőség van az átültetésre, de ilyenkor a vérből eltávolítják az antitesteket. Az átültetésre 2018 augusztusában került sor, öt nappal a műtét után Dant már ki is engedték a kórházból.

A férfi folyamatosan kapott injekciókat, hogy a szervezet ne lökje ki az új szervet, hamarosan újra el tudott kezdeni dolgozni. A karácsonyt együtt töltötték, és Franciaországba is közösen utaztak. Sokan azt kérdezik, hogy akkor most újra összeházasodnak-e. – A történtek közelebb hoztak minket egymáshoz, de másként. A vesémet odaadtam a gyermekeim apjának, aki 11 éves korom óta a legjobb barátom. Lehet, hogy nem vagyunk házasok, de mindig egy család leszünk – mondta Kelly.

Dan a mai napig nem fogja fel ép ésszel, hogy exneje az életét kockáztatta őérte.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani! 

(Forrás: blikkruzs)