Házfelújítás közben kibontották a falakat: mikor meglátták, mi minden bújik meg a deszkák között, rögtön spuriztak a kameráért

Mikor most következő főhőseink megvették álmaik otthonát egy békésnek tűnő amerikai kis faluban, biztos nem gondolták volna, micsoda kincsre lelnek a falakban. Szó szerint!

Nick Drummond és a párja 2019-ben vett egy házat New York állam legkisebb falujában, Amesben. Az eladó és a szomszédok azt mesélték nekik, hogy a házat egy német származású gróf építtette, aki az 1920 és 1933 között tartó szesztilalom idején alkoholcsempészésből élt.

A páros nemrég Instagram-profilt hozott létre, hogy a renoválás történéseit dokumentálhassák. Amikor nekiláttak a felújításnak, kiderült, hogy a híresztelések igazak: a ház lábazatából egyre-másra kerültek elő a gondosan elcsomagolt whisky palackok.

„Egy napon aztán, amikor a ház külső faborítását bontottuk vissza, rátaláltunk az első titkos rekeszre. Éppen a megviselt, régi lécek letépésével bajlódtam, amikor a borítás mögül kiesett valami. Először azt hittem, hogy valami szigetelőanyag darabja hullott csak ki, aztán megláttam, hogy a dolog üvegből van” – mondta Nick az interjúban.

Természetesen ezt látva azonnal előkapott egy kamerát és lefilmezte mindazt, amit talált:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Nick Drummond (@bootleggerbungalow) által megosztott bejegyzés

Rengeteg üveg került elő, és mind szépen, gondosan be volt csomagolva, hogy az italokon ne fogjon az idő.

A teli palackok közül csak egyet tartanak meg, hogy megkóstolhassák a százéves csempészwhiskeyt, a többit pedig elárvereztetik. A szakértők szerint a gyűjtők 500 és 1200 dollár (kb. 150 ezer és 210 ezer forint) közötti összegeket fizetnek majd palackonként a történelmi italért.

Úgyhogy a kaland végén nemcsak egy jót ihatnak majd, minden bizonnyal rengeteg pénzzel s gazdagabbak lesznek.

Oszd meg, hogy mások is láthassák!