Hamarosan vége a benzinár-STOP-nak? Csak eddig a dátumig biztos:

2023. január 1-étől a kormány csak akkor tudja fenntartani a benzinárstopot, ha zavartalan lesz az Oroszországból érkező kőolajszállítás, és a százhalombattai finomító folyamatosan működik.

Ezt az ATV-vel közölte a Miniszterelnökség, jelezve, a kormány mindent megtesz a biztonságos üzemanyag-ellátásért.

A nagyobb töltőállomások is korlátozzák a hatósági áras üzemanyagot, sőt olyan hely is van, ahol már csak 10 litert lehet 480 forintért tankolni – számolt be az ATV Híradó.

A kis kutak ezen a héten sem kapnak üzemanyagot, miközben a nagyobb láncok is korlátozásokat vezetnek be, így az autósok egy része kénytelen több kutat körbejárni, amíg meg tudja tankolni a járművét.

Azt, hogy már most komoly ellátási problémákkal állunk szemben, a Magyar Ásványolaj Szövetség is megerősítette.

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint már most komoly ellátási gondok vannak, a kormányzatnak döntenie kell, árat szabályoz vagy üzemanyaggal látja el a piacot.

Szerinte a korlátozások már nagyobb kárt okoznak, mint amit az árnövekedés okozott a múltban.

Balogh József energetikai szakértő szerint a kormánynak valamit lépnie kell, mert a jelenlegi feltételekkel a fogyasztás tovább fog emelkedni.

Ezt pedig azt fogja eredményezni, hogy nem lesz elég a finomítói kapacitás, ha pedig bármi történne a Barátság kőolajvezetékkel, az alapanyag is hiányozni fog.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!