Hamarosan újranyitnak a középiskolák: már a dátum is megvan, mikor lesz újra jelenléti oktatás ezekben az intézményekben

A világjárvány miatt az ősz második felében a középiskolások számára online módon folyt a tanítás, ám úgy tűnik, hogy a jövő évtől ennek vége, és ismét hagyományos, jelenléti formában folyik majd a középszintű oktatás.

A téli szünetben minden iskolát és óvodát ki kell takarítani, ahol szükséges, a munkába a honvédséget is bevonják – mondta a köznevelésért felelős államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

Maruzsa Zoltán hozzátette: a köznevelési intézmények januárban is megkapják a fertőtlenítőszert, amelyből 300 ezer liter áll rendelkezésre.

Az általános iskolák január 4-én nyitnak, a középiskolákban egy hét digitális munkarend után január 11-én folytatódik a jelenléti oktatás a téli szünet után – jelentette be.

Maruzsa Zoltán jelezte, hogy a testhőmérséklet-mérések “maradnak”, a pedagógusok, iskolai dolgozók január 2-3-án az Országos Mentőszolgálat tesztelési pontjain önkéntesen és térítésmentesen vehetnek rész koronavírus-tesztelésen.

Ez tehát azt jelenti, hogy 2021 január 11-től a középiskolásoknak is iskolába kell menniük az online oktatás helyett.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla! 

(Forrás: MTI)