Győrfi Pál megrázó részleteket árult el Gálvölgyi esetéről: 41 percig el sem indult a mentő, és…

Rengetegen háborodtak fel azon, hogy fél órával a rosszullét bejelentését követően sem indult még el a mentő Gálvölgyi Jánoshoz.

Civilek és híres emberek is nemtetszésüket fejezték ki az esettel kapcsolatban. Rózsa Györgyöt “mélyen felháborították” a történtek.

Hogy pontosan mit mondott a műsorvezető Gálvölgyi Jánosról és a mentőkről, ide kattintva megtudhatod.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál Sebestyén Balázsék rádióműsorában elmondta, hogy őszintén sajnálják, ami történt, hisz nagyon szeretik a művész urat személy szerint is.

Arról is biztosított mindenkit, hogy együttéreznek a családdal, és szorítanak a Kossuth-díjas színész felépüléséért.

Ezt követően elmondta, hol tart eddig a vizsgálat: “Annyit tudunk, hogy beérkezett egy hívás, ami arról szólt, hogy rosszullét miatt kérik a mentőt.

Utána, aki hívott minket, mivel nem ott tartózkodott, ahol a beteg, őt a mentésirányítók visszahívták a hozzátartozót, hogy pontosítsák, milyen állapotban van, mik a tünetek.

P2-es sürgősségi kategóriába sorolták az esetet, ami nem a közvetlen életveszély kategória.

Amikor a mentőt indították, körülbelül 41 perccel az első hívás után, akkor érkezett a telefon a hozzátartozóktól, hogy elindultak más járművel a kórházba – mondta el Sebestyén Balázséknak Győrfi Pál.

Arról nem esett szó, hogy Gálvölgyi János lánya szerint a diszpécser rátette a telefont.

Itt te is meghallgathatod, hogy mit mondott pontosan az Országos Mentőszolgálat szóvivője, odatekertük neked a felvételt:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!