Győrfi kitálalt a mentősről, aki rácsapta a telefont Gálvölgyi János lányára: “Egy krízishelyzetben lévő…”

Győrfi Pál Rónai Egonnak adott hosszú, közel egy órás interjút, a beszélgetés hangsúlyos részét pedig Gálvölgyi János esete tette ki.

Az interjú során Rónai Egon rákérdezett az Országos Mentőszolgálat szóvivőjénél, hogy felhívta-e a botrány óta a Gálvölgyi családot.

A válasz nemleges volt, Győrfi Pál pedig azt is elárulta, miért döntött így, ide kattintva megtudhatod a furcsa indokot.

A szóvivő további részleteket árult el a Kossuth-díjas színész esetével kapcsolatban.

Elmondta, hogy a legelső mentésirányító már rögtön hibázott, amikor nem minősítette Gálvölgyi János állapotát életveszélyesnek.

Azt is elmondta, hogy igazából nem egy, hanem négy mentésirányító járt el az ügyben, igaz, az első sorolta be az ügyet a nem közvetlenül életveszélyes kategóriába.

A többiek ennek megfelelően jártak el, azonban felülbírálhatták volna kollégájuk korábbi döntését.

„Felül lehet ezt bírálni egy újabb hívásnál, ha elhangzanak újabb információk, de az első hívás és ennek a minősítése határozta meg az összes további lépést.”

Arra is rákérdezett Rónai Egon, hogy fordulhatott az elő, hogy az egyik mentésirányító rácsapta a telefont Gálvölgyi János ingerült hangnemben beszélő lányára.

Gálvölgyi Dorka korábban maga is elmesélte egy interjúban, hogy ingerülten beszélt a mentésirányítóval, amikor megtudta, hogy édesapjáért még el sem indultak a mentők, ezért is lehetett, hogy a mentésirányító végül rátette a telefont.

Győrfi Pál a mentésirányító lépését így kommentálta: „ez nem egy professzionális megoldás, még akkor sem, ha zsákutcába fut egy telefonhívás. Egy krízishelyzetben lévő telefonálóval ezt nem lehet megtenni.”

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(A kiemelt kép illusztráció)