Gyökeres fordulat az időjárásban: kemény hideg és hó is jöhet. Mutatjuk, hol mire készülj:

Szerdán még az évszakhoz képest igen enyhe és csapadékos idő valószínű, csütörtöktől azonban beköszönt az erőteljes fordulat. Jelentős lehűlés érkezik és hétvégén havazhat is.

Csütörtökön eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd a déli óráktól északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, kisüt a nap.

A csapadékzóna napközben fokozatosan délkelet felé elhagyja az országot, de a nap első felében az Észak-Dunántúl kivételével még többfelé lehet számítani gyenge esőre, havas esőre, elsősorban a délnyugati és északkeleti tájakon havazásra is.

Az élénk északnyugati szelet néhol erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 3 és 8 fok körül alakul.

Pénteken az éjjel képződő ködfoltok feloszlása után túlnyomóan napos idő várható, majd a nap második felében dél, délkelet felől elkezdődhet a felhőzet megnövekedése. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél fokozatosan mérséklődik.

A minimum-hőmérséklet általában -2 és -7 fok között alakul, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. A maximum többnyire 0 és +4 fok között várható.

Szombaton jellemzően felhős idő a valószínű, majd a nap második felében északnyugat felől csökkenhet a felhőzet.

Nagyobb területen nyílik lehetőség havazásra, hószállingózásra, egyes részeken azonban havas eső, eső is előfordulhat. Délkelet felé haladva valószínűbb a több csapadék. Mérsékelt marad a légmozgás.

Hajnalban nagyrészt -1, -6 fok valószínű, de helyenként ennél hidegebb is lehet. A délutáni órákban általában -2, +4 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Vasárnap felhős idő a valószínűbb, de főként a nap első felében lehetnek még hosszabb-rövidebb napos időszakok. Csökken a vegyes csapadék területi előfordulása. Helyenként megélénkül a déli szél.

Hajnalra többnyire -1 és -6 fok közé hűl le a levegő, de a hóval borított tájakon jóval hidegebb is lehet. Délutánra -1 és +4 fok közé melegszik fel a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: met.hu)