Gulyás Gergely megválaszolta a kérdést, mikor dobhatjuk el végleg a maszkokat: ezt mondta

Június 3-án csütörtökön korábban kezdődött el a Kormányinfó a megszokottnál, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter már 9 óra után elkezdte tájékoztatóját és válaszolt a kérdésekre.

A miniszter azzal kezdte, hogy immár kijelenthető: sikerült letörni a harmadik hullámot. A tesztek között a betegek aránya 1 százalék körüli.

A védettségi igazolvánnyal kapcsolatban a miniszter elmondta: június 15-re rendelkezésre fog állni az az online verzió, amelynek része lesz az oltás típusa és időpontja is. Ez már alkalmas lesz az EU-s zöld kártya kiállítására.

Gulyás Gergely azt is hozzátette: 12 olyan ország van, amely elismeri a Szputnyik és a Sinopharm vakcinát is. Magyarország abból indul ki, hogy az EU-n belül az utazási szabadság szinte teljes lesz.

Az újságírói kérdések közül kettőt emelünk most ki. Megszűnhet-e nyáron a veszélyhelyzet? – erre a kérdésre a miniszter így válaszolt: “a megfelelő időben vége lesz.”

Mikor búcsúzhatunk el a maszkoktól? Gulyás ezt válaszolta: folyamatosan egyeztetünk szakemberekkel, egy nappal sem lesz tovább kötelező, mint szükséges. Ezzel kapcsolatban elmondta még, hogy a maszk és egyéb intézkedések addig maradnak, amíg a vírus terjedése szempontjából van előnye, és ezzel kapcsolatban folyamatosan egyeztetnek virológusokkal és az operatív törzzsel. Egyelőre még mindig velünk van a vírus, ezért még mindig szükség van védekező intézkedésre.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!