Gulyás Gergely bejelentette, mikor fog dönteni a kormány az újraindítás következő lépéseiről: nagyon közel van már ez a dátum

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter április 8-i, csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: az üzleteknél bevezetett a 10 négyzetméteres szabállyal (10 négyzetméterenként 1 ember tartózkodhat egy üzletben) igyekeztek az üzletekben egyszerre jelen lévő emberek számát mérsékelni.

A miniszter hangsúlyozta: azért is tolták ki a kijárási tilalom esti időpontját 20-ról 22 órára, mert így, hogy egyszerre kevesebben lehetnek az üzletekben, hosszabb nyitvatartásra van szükség.

A kormány azt reméli, hogy még ebben a hónapban 4 millió fölé tudják vinni a beoltottak számát. Mindenkit arra kérnek, hogy aki még nem tette, az regisztráljon. Akkor van valaki a ma elérhető legnagyobb biztonságban a koronavírus-fertőzést tekintve, ha beoltották – hangsúlyozta Gulyás Gergely.

A miniszter közölte: az újraindítás következő lépéseiről akkor fog dönteni a kormány, amikor Magyarországon elérjük a hárommillió beoltottat, ez öt-hat napon belül várható.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!