Front hátán front: viharral jön a hideg, ilyen időre számíts a jövő hét elején

Sajnos a hétvégén tapasztalható kellemes hőmérséklet és tavaszias időjárás nem tart soká, megérkezik a lehűlés és frontok köveik egymást, olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Csütörtökig kell várni, hogy 20 fok fölé kússzon a hőmérő higanyszála.

“Hétfőn az ország délnyugati, déli felén a megnövekvő, zártabb felhőzet miatt csak keveset süthet a nap, a déli megyékben eső is várható, de 5 mm-t meghaladó mennyiség nem valószínű. Északabbra a délelőtti napsütést követően gomolyfelhők képződnek, de csapadék arrafelé nem lesz. Szinte mindenhol gyenge, mérsékelt légmozgásra számíthatunk, élénk szél Sopron környékén, Nógrádban és a Nyírségben lehet. Hajnalban -4 és +4 fok között alakul a hőmérséklet. Fagyra leginkább az Északi-középhegység térségében, északkeleten, a Duna-Tisza közén, illetve elvétve a Kisalföldön van esély. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Kedden eleinte szinte országszerte napos idő lesz, majd délnyugat felől lassú felhőzetnövekedés kezdődik, de a Dunától keletre egész nap többnyire gyengén felhős marad az ég. A nap második felében a délnyugati megyékben előfordulhat kisebb eső, zápor. A délkeleti, keleti szél időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban -3 és +5 fok között alakul, gyenge fagy továbbra is a fagyzugos részeken, elsősorban északkeleten valószínű. Délután 10, 16 fok várható.

Szerdán változó vastagságú felhőzet lesz felettünk, hosszabb-rövidebb napos időszakokra van kilátás. Szórványos jelleggel fordul elő kisebb eső, zápor. A déli szelet helyenként élénk lökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban 1, 7, délután 14 és 19 fok között alakul.

Csütörtökön változó mennyiségű felhőre, több órás napsütésre van kilátás. Szórványos jelleggel alakulhat ki zápor, zivatar. A délnyugati szél helyenként megerősödik, zivatarban viharossá is fokozódhat. Hajnalban 4, 10, délután 18, 23 fok valószínű.”

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat,a kiemelt kép illusztráció)