Farkasordító hideg lesz csütörtökre virradóra: -20 fok is lehet! Mutatjuk, hol mire készülj:

Csütörtök hajnalban szakadozott felhőzet érkezik északnyugat felől, emiatt átmenetileg megnövekedhet a felhőzet, de továbbra is maradnak tartósan derült tájak.

Helyenként zúzmarás köd képződhet. Csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél csak néhol lesz élénk.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -4 és -13 fok között várható, de a hóval borított tájakon jóval hidegebb lesz, néhol -20 fok köré is lehűlhet a levegő.

(Kép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat)

Mint a képen is látható, délen délkeleten lesz mínusz 15 foknál is hidegebb, mínusz 20 fok körüli minimumhőmérséklet.

Csütörtökön napközben szakadozott frontális felhőzet vonul át felettünk, de emellett az ország nagyobb részén többórás napsütésre számíthatunk.

Számottevő csapadék nem valószínű. A nyugati, északnyugati, a Tiszántúlon a déli, délnyugati szél helyenként megélénkül. A csúcsérték általában 1 és 6 fok között alakulnak, de a hófödte keleten, északkeleten 0, -5 fok valószínű.

A péntek szerencsére már jóval enyhébbnek ígérkezik a csütörtöknél: általában többórás napsütésre számíthatunk, azonban az északkeleti, keleti tájakon az éjszaka képződő zúzmarás köd, illetve rétegfelhőzet egy része napközben is tartósan megmaradhat.

Számottevő csapadék nem valószínű. Estétől északkelet, észak felől felhősödés várható, és gyenge vegyes csapadék is előfordulhat. Az északnyugati, nyugati szelet nagyobb területen kísérhetik élénk vagy erős lökések.

Hajnalban általában 0 és -6 fok között alakul a hőmérséklet, de a havas, illetve a szélcsendes, fagyzugos részeken több fokkal hidegebb lehet. Kora délután többnyire 4, 10, a szélvédett, hófödte tájakon azonban 0, -3 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat)