Ez már a tizedik áremelés egy huzamban: szerdától újra jelentősen drágulnak az üzemanyagok, elkeserítőek a számok

Szerdán tovább drágulnak az üzemanyagok, méghozzá meglehetősen nagy mértékben: a benzin és a gázolaj literenkénti átlagára is bruttó 6 forinttal emelkedik.

Ennek következtében a 95-ös benzin átlagára 428, a gázolajé 435 forint lesz. Ez sorban a tizedik áremelés, úgy, hogy közben árcsökkenésre nem került sor.

Az áremelés egyik oka, hogy az olaj ára újra nagyon magasan áll: Hétfőn kora reggel a májusi határidőre a Brent olaj 71,38 dolláron is állt, ami 2020. január 8. óta a legmagasabb szint. Röviddel 8 óra után 70,57 dolláron jegyezték, 1,21 dollárral magasabban a pénteki záróértékéhez képest.

Azt egyébként kevesen tudják, hogy a személyi jövedelemadóról szóló – többször módosított – 1995. évi CXVII. törvény 82. § (2) bekezdése arra kötelezi a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, hogy havonta tegye közzé a tárgyhónapban a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolással kapcsolatosan alkalmazható üzemanyagárat.

Ha a személyi jövedelemadó törvény hatálya alá tartozó magánszemély az üzemanyagköltséget a közleményben szereplő árak szerint számolja el, nem szükséges az üzemanyagról számlát beszerezni.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!