Ez a csinos hölgy volt Freddie Mercury egyetlen női szerelme, legszebb szerelmes dalát is neki írta

Szerelmük még a kezdetekhez vezethető vissza, a Queen megalakulása előtt 1 évvel ismerkedtek meg. Mary Austint és Freddie Mercuryt a ruhák hozták össze. Freddie Mercury 1970-ben találkozott Maryvel, akkor a lány még csak 19 éves, a zenész pedig 24 éves volt.

Mary egy londoni ruházati boltban (Biba) dolgozott, míg Roger Taylor a Queen dobosa sokszor bejárt ebbe a boltba. Egyszer elvitte magával Freddie-t is, de akkor a Queen még nem volt ismert egyáltalán. Évekkel később futott csak be a zenekar. Maryt tehát nem Freddie ismertsége motiválta. Mary mindig is rajongott Freddie egzotikusnak mondható stílusáért és külsejéért. Az énekes pedig a legbelsőbb és legsötétebb titkait is megoszthatta vele.

A Queen 1973-ban kiadta első albumát. Ekkor változott meg az életük gyökeresen. Hamarosan megengedhették maguknak, hogy egy rangos londoni negyedben kivegyenek egy lakást. Ekkor írta meg Mercury a Love of My Life című balladáját, amit Marynek ajánlott.

Freddie még a fájdalmas szakításuk után sok évvel is úgy nyilatkozott Maryről, hogy ő élete nagy szerelme, az ő helyébe pedig soha nem léphet senki sem.

Miután elhunyt Freddie Mercury, a házát Mary kapta meg. Miután a zenész elhunyt, a nő nagyon magányosan érezte magát, egy 2000-es interjúban elmondta, hogy élete legnehezebb része az volt, amikor meg kellett birkóznia a gyásszal.

Ő Mary Austin:

Ez pedig a Love Of My Life című dal, amit Freddie Marynek írt:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!