Ennyi alvásra van szükséged naponta, életkorodnak megfelelően:

Annak érdekében, hogy megőrizzük egészségünket, és elősegítsük a megfelelő fejlődést, testünknek nyugalomra van szüksége, ezért jó, ha tudod, hogy mennyi idő elegendő ahhoz, hogy a tested pihenjen és aludjon.

Következőkben elmondjuk, hogy hány óra alvásra van szüksége a testednek ahhoz, hogy megőrizhesd fizikai és mentális egészséged és elegendő energiád legyen a nap folyamán.

Az alváshiány minden egyes ember számára gondot okoz.

A fizikai fáradtság nem az egyetlen probléma, amit a kevés alvás okozhat. Megnövekedett étvágyhoz, gondolkodási nehézségekhez, döntési képtelenséghez és a koncentráció komoly romlásához vezet

A szív egészségét veszélyeztetheti, ha kevesebb, mint 5 órát alszunk. A cukorbetegség, az elhízás és a súlygyarapodás előfordulásának esélye nagyobb, ha kevesebb, mint 7 órát alszunk. Tehát az első dolog, amit meg kell tenned, hogy átgondolod, hány órát szoktál rendszeresen alvással tölteni. Légy tudatában annak, hogy mennyire van valójában szükséged!

Az életkorok szerint a következő mennyiségű alvásra van szüksége egy személynek:

Az életkorok szerint a következő mennyiségű alvásra van szüksége egy személynek:

Újszülöttek (0-3 hónap): 14-17 óra.

Csecsemők (4-11 hónap): 12-15 óra.

Kisgyermekek (1-2 év): 11-14 óra.

Óvodások (3-5 év): 10-13 óra.

Iskolások (6-13 éves korig): 9-11 óra.

Tinédzserek (14-17): 8-10 óra.

Fiatalok (18-25 évesek): 7-9 óra.

Felnőttek (26-64 évesek): 7-9 óra.

Idősek (65 év felett): 7-8 óra.

Az alvászavar fő okai a következők lehetnek:

Stressz: A kortizol, amelyet úgy is neveznek, hogy “stressz hormon” a stressz hatására szabadul fel a szervezetben. A kortizol magas szintje gátolhatja a nyugodt alvást.

Technológia: A jó alvás érdekében a szervezetben melatonin szabadul fel. Az agy azonban nem képes a szükséges melatonin mennyiséget kibocsátani, ha túlzott mennyiségű technológiai eszközökből származó fénnyel vagyunk körülvéve.

(Forrás: tudasfaja.com)

Szerinted is érdekes? Akkor ne felejtsd el megosztani!