Elhunyt a táncdalfesztiválok sztárja, megannyi régi, nagy sláger szerzője

80 éves korában meghalt Dobos Attila táncdalénekes, zeneszerző fogorvos. Gyakran lépett színpadra feleségével, Mary Zsuzsival, akivel 1965-ben házasodtak össze és öt évig voltak együtt.

Angéla lányuk Németországban született meg. Amikor külföldre települt át, a rádióadók a dalainak sugárzását abbahagyták, a lemezét betiltották, és a boltokból megsemmisítés céljából visszavonták.

Később visszatért Magyarországra, 1985-ben jelent meg második lemeze Dobos Attila új dalai címmel. 1991-ben jelent meg korlátozott példányszámban.

Az ember tragédiája című operája. Negyedik felesége a nála 34 évvel fiatalabb Éva, akitől három gyermeke született: Mimi, Attila és Mercédesz.

Dobos Attila halálhírét Gréczy Zsolt jelentette be Facebook oldalán. Az alábbi szavakkal emlékezik meg róla:

“Nagy slágerek szerzője volt, amikor disszidált. Idehaza le is tiltották a dalait egy időre. Aztán a rendszerváltás előtt hazajött, fogorvosként is praktizált, új táncdalfesztivált szervezett.

Egy ideig a politikai jobbszél felé kereste az utat. Aztán otthagyta a számára idegen politikai világot.

Több dal is megőrzi emlékét: Mama, Kövek a vízparton, Isten véled édes Piroskám, Nyári zápor, Albérlet az emeleten, Annyi ember él a Földön, Minden ember boldog akar lenni, Annál az első ügyetlen csóknál” – olvasható Gréczy Zsolt bejegyzésében.

Nyugodjon békében.