Éjféltől nem szállhatnak le személyszállító repülőgépek Angliából és az egész Egyesült Királyságból Magyarország területén

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján bejelentették: a kormány döntése értelmében ma éjféltől megtiltja az Egyesült Királyságból érkező személyforgalmú repülőgépjáratok leszállását, beleértve az üzleti célú magánrepülőket is, az áruforgalom viszont zavartalanul működik tovább.

Egyre több ország döntött úgy vasárnap, hogy nem enged területére utasszállító repülőgépet az Egyesült Királyságból, mert Délkelet-Angliában a koronavírusnak egy új, a korábbi variánsoknál 70 százalékkal fertőzőbb törzse bukkant fel.

A sort Hollandia kezdte, majd Belgium és Ausztria is úgy döntött, hogy nem enged be utasszállító repülőgépeket az Egyesült Királyságból. Őket követte vasárnap kora estig Olaszország, Németország, Franciaország, Írország, Románia, Bulgária, Kuvait, Salvador. Hétfőn pedig a lengyel kormányszóvivő is bejelentette: Lengyelország is felfüggeszti hétfő éjféltől az Egyesült Királyságból érkező utasszállító légijáratok fogadását.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vasárnapi közlése szerint a fertőzőbb vírustörzset már szeptemberben azonosították Anglia délkeleti részén, és ugyanez a kórokozó felbukkant Dániában – eddig kilenc esetben -, továbbá Hollandiában, Olaszországban és Ausztráliában is – mindegyikben egy-egy betegnél regisztrálták.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: MTI, képünk illusztráció)