Soha nem ivott sört, mégis egyre nagyobb lett a hasa. Orvoshoz ment, és milyen jól tette:

Bevallása szerint a 62 éves Kevin Daly soha nem szerette a sört és nem is fogyasztotta, sőt mindig is nagy sportoló volt.

Ennek ellenére azt vette észre, hogy a hasa egyre nagyobbra kezd nőni. Nem igazán értette a dolgot, mégis abban a hitben volt, hogy sörhasa van.

A new jersey-i férfin nemrégiben szívműtétet hajtottak végre, ami után 15 kilót fogyott, azonban a hasa nem ment lejjebb. Az ismerősei mind azzal nyugtatták, hogy már a 60-as éveiben jár, alacsonyabb a tesztoszteron szintje, ez mindenkivel előfordul.

Kevin mégsem tudott nyugodt maradni és úgy döntött, hogy elmegy egy CT-re

A vizsgálaton kiderült, hogy a hasüregében egy hatalmas, ritkán előforduló daganat van. Ez a daganat a zsírszövetből fejlődött ki és liposzarkómának hívják.

A daganat évek alatt nőtt meg a hasüregében, körülvéve a szerveit. Az orvosa elmondta, hogy ugyan rosszindulatú daganatról van szó, de lassan növő és nem képez áttétet.

Kevin semmilyen tünetet nem tapasztalt a hasa növekedésén kívül. A hat órán át tartó műtét során egy 13,5 kg súlyú daganatot távolítottak el Kevin hasüregéből, ami körbevette a belső szerveit.

Az egyik veséjét szintén ki kellett venniük, mert annyira körbenőtte a zsírdaganat.

Kevin a műtét után jól érzi magát, ugyanakkor nagyon szerencsés is, hogy a dologra fény derült. Nincs szükséges kemo- vagy sugrterápiára, mivel ez a daganattípus nem ad áttétet, azonban rendszeresen járnia kell MRI-re a folyamatosan ellenőrzés miatt.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja.com)