Egy magyar szakápoló megrázó vallomása: szívbemarkoló részleteket árult el a betegek állapotáról

Baji Anikó az Uzsoki Kórházban dolgozik szakápolóként. Elkeseredett Facebook bejegyzésben hívja fel az emberek figyelmét a világjárvány szörnyűségeire:

“Életemben nem láttam ennyi és ilyen súlyos tüdőgyulladást. Folyamatosan dolgozunk, megállás nélkül jönnek a láz, gyengeség, fulladás tünetekkel érkező betegek. Fiatalok, családok, öregek, gazdagok és szegények. Ez a nyavalyás vírus nem válogat.

Akik szerencsések és túlélik, nem tudhatják, hogy mennyire rombolta le a szervezetüket a betegség. Nem tudhatják, hogy vár e rájuk valami krónikus keringési és légzőszervi betegség, poszttraumás-stressz később … etc

Mi is bele fogunk törni, de mindent megteszünk, ami tőlünk telhető és maximumot nyújtunk. De könyörgöm, ne legyen kérdés az oltás. Tök mindegy, melyik jön, csak legyen egy pajzsotok” – írja a bejegyzésben.

A szakápoló a Facebook posztjában összehasonlítja egy egészséges ember tüdejének röntgenfelvételét egy covidoséval. Megrázó a különbség. Ezt ITT LÁTHATOD.

Baji Anikó egy korábbi bejegyzésében leírja, mi, átlag magyar emberek mit tehetünk azért, hogy mindenkinek könnyebb legyen:

“Sokan kérdezik, miként segíthetnek nekünk, egészségügyi dolgozóknak. Segíts abban, hogy ezt a nehéz két hetet elfogadod. Borzasztóan sajnáljuk a vállalkozásokat, illetve azokat, akik most komoly anyagi károk elé néznek. Mindenkinek nehéz lesz, de a betegeknek, a beteg családoknak most sokkal nehezebb. Mi megígérjük, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk. Vigyázzunk egymásra” – írja a szakápoló.

Oszd meg, hogy minél több emberhez eljuthasson!