Egy aprócska vakkantásnak köszönhetik az életüket: videó, hogy mentették meg a takarmányos zsákokba rejtett kiskutyákat

Megrendítő, tanulságos, de szerencsére jól végződő történetre bukkantunk a Kutyások a XV. Kerületért Állatvédő Egyesület Facebook oldalán bekötözött zsákokba rejtett kiskutyákról és egy kecskéről:

“Az autó éppen hajtott volna ki a bevásárlóközpont területéről, ahova tankolni érkezett, de mielőtt a parkoló körforgalmához ért, az egyik kölyök felugatott, amit az Asia Center biztonsági őre meghallott és meglátta az utánfutóra feldobott állatokat.

Nem gondolkodott sokat, jelzett a sofőrnek, hogy azonnal álljon félre, de az autó vezetője megállás helyett ráhúzta a kormányt, bízva abban, hogy a biztonsági őr ettől visszariad és tovább tud hajtani. Az esetet jelezte a biztonsági szolgálat központjának, akik értesítették a hatóságokat és minket a történtekről, pár percen belül mindenki a helyszínen volt.

A látvány, ami fogadott bennünket felfoghatatlan… A szorosan összekötött, levegőtlen takarmányos zsákokba 5 db pár hónapos kölyökkutya és 1 kecske volt becsomagolva. Amíg a sofőrt előállították, az Önkormányzati Rendészet és a Rendőrség járőreivel kiszabadítottuk a zsákokból az állatokat.

Mindegyik állat félt az emberi érintéstől, testük forró volt, amelyet trágya szaguk miatt elleptek a legyek, zilálva vették a levegőt, tele voltak élősködőkkel, bágyadtak voltak és a jelek szerint leszedálva, hogy maradjanak csendben és nyugodtan az utánfutón.

Ki tudja mennyi ideje utazhattak becsomagolva a nyitott járműben a tikkasztó hőségben. Óvatosan elkezdtük hűteni, itatni és sokktalanítani őket, annyira szomjasak voltak, hogy egymásról is lenyalogatták a vizet, amivel hűtöttük a testüket. A kecskét kivittük a fűre legelni, aki annyira ki volt éhezve, hogy bármilyen zöld tárgyat képest lett volna egy pillanat alatt befalni.

A Rendőrség átnézte az autót, aminek csomagtartójában több zsák is össze volt gyűrve, de további állatokat nem találtak benne. Reméljük, hogy nem is volt és lehetősége sem lesz ennek az „embernek” újra ilyet tenni.”

Minderről a rendőrség is beszámol, a police.hu portálon az alábbi közlemény olvasható:

“Egy XV. kerületi bevásárlóközpont biztonsági őrei hívták a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját 2020. július 26-án 17 órakor, mert egy parkoló autó utánfutóján lévő zsákokból nyüszítő hangokat hallottak.

A kiérkező járőrök a zsákokban öt kutyát és egy kecskét találtak, az állatokat azonnal megitatták és hűteni kezdték. A rendőrök az autót vezető 54 éves N. Árpádot elfogták és előállították a kerületi kapitányságra.

Az állatokat a rendőrök átadták a Noé Állatotthon Alapítvány munkatársainak.

Az újpalotai nyomozók N. Árpádot állatkínzás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A férfi a bűncselekmény elkövetését elismerte, de kihallgatása során nem tett vallomást és azt sem árulta el a rendőröknek, hogy hová akarta vinni az állatokat.”

Az állatvédő egyesület Facebook oldalán képeket is találtunk az akcióról:

Itt videón is láthatod a kiszabadított kutyusokat:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!