Drága tisztítószerek helyett egy jó ötlet néha többet ér: 9 szenzációs autótisztítási praktika

Az alábbiakban kilenc hasznos autóápolási trükköt mutatunk:

1.Szőnyegek megtisztítása

A gumiszőnyegeket könnyen megtisztíthatjuk ecet, és szódabikarbóna keverékével. Készítsünk egy pépes masszát, és ezzel dörzsöljük át a szőnyegeket. Hagyjuk, míg megszárad, majd egy erős kefével keféljük át.

2.Por

Néha olyan helyeken telepszik meg a por, ahová nehezen tudunk hozzáférni. Egy puha kefével, vagy ecsettel lazítsuk fel a port, majd porszívóval szívjuk fel.

3.Polírozás

Ne költsünk vegyi anyagokat tartalmazó polírpasztákra, egy puha rongyra töltsünk olívaolajat, és azzal töröljük át az autót. A műanyag, és a bőr felületekre is használhatjuk.

4.Illatosító

Ne használjunk bolti illatosítót, keverjük ki inkább a saját ízlésünk szerinti természetes illatot. Egy kisebb, lapos befőttesüvegbe tegyünk szódabikarbónát, cseppentsünk rá a kedvenc illóolajunkból, lyukasszuk ki a tetejét, és csavarjuk rá. Helyezzük az üveget az ülés alá.

5.Ablaktisztító

A foltos ablaküveget könnyen megtisztíthatjuk, ha először egy mosószeres ronggyal, majd egészségügyi szesszel töröljük át.

6.Ecet, és újságpapír

Nagyanyáink mindig ecettel tisztították meg az ablakot. Sokkal hatékonyabb, és olcsóbb, mint a mostani ablakpucoló szerek. A szélvédőt hatékonyan meg tudjuk tisztítani, ha egyszer ecettel bespricceljük, majd egy újságpapírral szárazra töröljük.

7.Krómozott kerekek

Fújjuk be ecetes vízzel, majd töröljük át egy tiszta ronggyal.

8.Szódabikarbóna az abroncsokra

Ha nagyon összekoszolódtak a gumiabroncsok, víz és szódabikarbóna keverékéből készült pasztával dörzsöljük le a szennyeződést róla. Használjunk egy durva kefét, majd öblítsük le erős vízsugárral.

9.Ha foltos az ülés

Mosószeres vízbe tegyünk egy kevés szódabikarbónát, és ezzel a keverékkel alaposan keféljük át az üléseket. A legjobb, ha napos időt választunk, mert akkor nagyon hamar megszárad.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: tudasfaja)