Döntött a kormány, a rezsicsökkentés kibővül! Kiderült, kiknek lesz olcsóbb a gáz és az áram:

Csütörtök délelőtt Gulyás Gergely fontos bejelentést tett a Kormányinfón a rezsicsökkentéssel kapcsolatban.

Döntött az Orbán-kormány: Az idei költségvetésnek köszönhetően a lakossági rezsicsökkentést továbbra is fenn tudják tartani.

Ebben nem történik változás, reményeik szerint az eddigi árakat nemcsak az év végéig, hanem akár még tovább is tartani tudja a kormány.

A lakosság tehát ugyanannyit fizet majd a gázért és az áramért legalább az év végéig, mint eddig.

Az átlagfogyasztásig semmilyen változás nem következik be az árban – közölte Gulyás Gergely.

Az árazás így marad, a gáz esetében 102 forint/m3 az átlagfogyasztásig meghatározott tarifa, felette 752,5 forintot kell fizetni köbméterenként. Az áramnál átlagfogyasztásig 36 forint/KWh, felette 70,1 forint lesz a díjszabás.

És akkor kiknek lesz olcsóbb az gáz és az áram?

A Miniszterelnökséget vezető miniszter közölte: az egyetemleges szolgáltatásba, illetve utána a végső menedékes szolgáltatásba tartozó vállalatok, és az ebbe a körbe tartozó önkormányzatok, egyházak, alapítványok, ha december 31-ig nem kötöttek szerződést, akkor automatikusan az akkori áraknak megfelelő kategóriába kerültek.

Ez azt jelenti, hogy a gázért most megajoule-onként több mint 21 forintot fizetnek, az áramért pedig kilowattonként több mint 196 forint felett.

“A kormány be fog avatkozni a szerződésekbe, lehetővé téve, hogy mostani piaci áron kössenek újakat”, ami jóval kedvezőbb árakat jelent majd.

Így a gázt MJ-onként 10 forint alatt, az áramot kW-onként 80 forint alatt vehetik majd.

Ez 14 ezer ügyfélnek segít, ebből 10 ezer cég, jellemzően kisvállalkozás, a többi érintett pedig egyesület, alapítvány, kisebb önkormányzat.

A veszteségeket az MVM viseli, 19-20 milliárd forintról van szó. A működést lehetetleníti el a mostani ár ezeknél a kis cégeknél és szervezeteknél, ezért lépett közbe a kormány – hangsúlyozta a miniszter.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!