Dömötör Csaba államtitkár ismertette az újranyitásról szóló nemzeti konzultáció eredményeit: így döntöttek a magyar emberek

Pénteken hivatalosan is lezárult az online nemzeti konzultáció, amelynek segítségével a magyar emberek az újranyitással kapcsolatban mondhatták el véleményüket.

Több kérdést is megválaszolhattak a kitöltők: milyen ütemben történjen a nyitás, mik legyenek az első intézkedések, stb. A konzultációt 528 ezer 187 ember töltötte ki. Az alábbi válaszok születtek: a válaszadók

88 százaléka szerint a járványügyi korlátozásokat fokozatosan, lépésről lépésre kell feloldani.

65 százaléka ért egyet azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők felmentést kapjanak egyes korlátozó intézkedések alól.

74 százaléka szerint, ha azt a járványügyi helyzet engedi, az első lépések között kell enyhíteni az este 8 óra utáni kijárási tilalmat, szigorú biztonsági szabályok mellett.

87 százaléka az éttermek és a szállodák újranyitásának ügyében, valamint 75 százaléka a sportlétesítmények nyitásával kapcsolatban szintén az első lépések között nyitna.

58 százaléka ért egyet azzal, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek meg kell engedni, hogy rendezvényeket, így koncerteket vagy sporteseményeket látogathassanak.

79 százaléka ért egyet azzal, hogy a járvány végéig Magyarország területére csak olyan külföldiek léphessenek be, akiket vagy már beoltottak vagy rendelkeznek védettségi igazolvánnyal.

“A kormány az eredmények alapján elkészíti az újraindítási tervet. Ennek a tervnek a különböző szakaszai a beadott oltások számához igazodik majd. A nyitás részleteiről a miniszterelnök hazai szakemberekkel és olyan külföldi miniszterelnökökkel is egyeztet majd, akik előttünk járnak az oltási programban. A kormány azon dolgozik, hogy, amint a járvány visszaszorul, és amint nő a beadott oltások száma, fokozatosan újra lehessen indítani az életet Magyarországon. Nagyon sokan várjuk már ezt” – tájékoztatott Dömötör Csaba.

Itt meghallgathatod a teljes bejelentést:

Ezek alapján tehát:

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!