Decemberben jóval hamarabb érkezik a nyugdíj, ráadásul már az emelt összeg: lesznek, akik holnap megkapják, íme a részletek

Azok a nyugdíjasok, akik banki átutalással kérték a járandóságukat, már december 2. körül számíthatnak a decemberi nyugdíjukra – írja az Index.hu a Magyar Államkincstár honlapján található információk alapján.

Decemberben ugyanis már rögtön a hónap első napján indítja az utalást az államkincstár, a bankszámlákon tehát elvileg már holnap lehet ott a havi járandóság. A nyugdíj pedig már tartalmazza a novemberi kiegészítő nyugdíjemeléssel megnövelt, év elejéig visszamenőleg megemelt összeget.

Az a nyugdíjas, aki nyugdíját postai úton kapja, az alábbi kézbesítési rendre számíthat, a Magyar Posta honlapja szerint: „a Posta minden hónapban 12 munkanapon át viszi ki a havi rendszerességű nyugdíjakat.

A nyugdíjasok minden év novemberében megkapják az ún. nyugdíjkifizetési naptárt, amelyben megtalálják a következő év minden hónapjára a konkrét kifizetési napokat” – olvasható a tájékoztatóban.

Oszd meg, hogy minél többen tudjanak róla!