Császár Előd mindent elmondott 22 évvel ezelőtti balesetéről: “A halálos ágyamon is pontosan fogok emlékezni a csattanás hangjára, és akkor is pontosan fogom tudni, hogy…”

Megtalállak még, Megdöglöm érted, Tiltott szerelem: mind-mind hatalmas slágerek voltak a 90-es években és mind-mind Császár Előd énekelte őket. Az énekes akkoriban a legnépszerűbb előadók közé tartozott.

Látszólag álomélete volt: siker, pénz, csillogás. Aztán 1998. december 17-én, egy téli napon egy csapásra minden megváltozott: ekkor ütközött össze frontálisan egy rendőrautóval, a szerencsétlenségben pedig egy 25 éves rendőrtiszt életét vesztette.

Császár Előd ügye a bíróságra került és az énekes a jogerős ítéletben pénzbírságot és felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Ez akkor rengeteg embert felháborított. Császár most a Tények Plusznak elmesélte, hogyan is történt a tragédia:

“Délután négykor énekórára mentem, egy benzinfolton megcsúszott az autó, és irányíthatatlan lett. Másnap nyilatkozta valaki a rendőrségtől, hogy én kábítószeres állapotban vezettem, de ez nem volt igaz és abban a pillanatban tudtam, hogy baj van, mert ezzel nem tudok harcolni. Mert, hogy ha ezt egy olyan prominens rendőr mondja ezt, akinek a szava szent, akkor ez így van. Pedig én tudtam, hogy nem, és aztán később ez ki is derült, mert a bírósági ítéletben benne is van, hogy a balesetben nem játszott szerepet sem drog, sem pedig alkohol. És azért én nem vagyok akkora ember, hogy ezt el lehetett volna intézni” – mondta el Császár Előd.

Noha már több mint két évtized eltelt a történtek óta Császár Előd továbbra sem érzi biztonságban magát az utakon, a tragédia pedig a mai napig kísérti:

“Az emberek úgy gondolják, hogy én ezt megúsztam, csak azért, mert nem ítéltek letöltendő börtönbüntetésre. De alapvetően a lelki része ennek soha nem szűnik meg. Tehát én öregkoromban, a halálos ágyamon is pontosan fogok emlékezni a csattanás hangjára, és akkor is pontosan fogom tudni, hogy mekkora fájdalmat okoztam azzal, hogy béna voltam, úgyhogy ez az ítélet nekem örök életemre tart, és nem fogok tudni megszabadulni tőle soha.”

A balesettel kapcsolatban még azt is elmondta, hogy nagyon sokáig álmodott vele, és a mai napig is előfordul, hogy ezzel álmodik.

A teljes riportot itt tudod megnézni és meghallgatni, nagyon tanulságos.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!