Botrányos panaszt írt a mentőknek: “Ki kell rúgni az ilyeneket, mert akik 150-nel átgázolnak a…”

Különös panaszlevél érkezett április elején az Országos Mentőszolgálathoz, amit végül a Közép-magyarországi régió igazgatója válaszolt meg – adja hírül az Országos Mentőszolgálat mindezt a Facebook oldalán.

Egy férfi azért írt e-mailt, mert a kutyáját sétáltatta a Margitszigeten a délutáni órákban, amikor szerinte “egy vadállat módján szirénázó mentőautó rallizva húzott át a szigeten…”

A leírtak szerint a férfi azért jár oda hetente többször is, hogy ”kussba, nyugiba, póráz nélkül lehessen a kutyával” , ami ezúttal elszaladt és csak sokára tudta visszatenni azt rá.

A történtekért a mentőautó vezetőjét tette felelőssé és már a sorsáról is döntött. “Akkor meg ki kell rúgni az ilyeneket, mert akik 150-nel átgázolnak a Margit- szigeten azok nem emberek!” – javasolta, majd azonnali vizsgálatot kért.

A panasz kivizsgálása kedden lezárult, így a regionális igazgató ma tájékoztathatta a bejelentőt. Kiderült, hogy a Központi Mentésirányítás által riasztott mentőegységnek egy óbudai gázolás helyszínére kellett eljutnia a zsúfolt belvárosból, és a közlekedési helyzetet figyelembe véve helyes döntés volt a mentőegység Margitszigeten történő áthaladása.

A fedélzeti kamera felvételei alapján elmondható, hogy az említett szakaszon valóban sok gyalogos közlekedett, a mentőautó pedig végig használta a megkülönböztető fény- és hangjelzéseit. A mentő ugyan a megengedettnél gyorsabban hajtott, sebessége nem lépte át az 50 km/h-t.

Az is jól látható, hogy a közlekedők mindegyike időben észleli a járművet és példásan segítik a haladását.

Az igazgató ugyan maga is állatbarát, mégis megértést kér a mentést hivatásukként szolgáló bajtársak iránt, akik egy 25 év körüli sérültnek nyújtottak emelt szintű ellátást.

Mielőbbi felépülést kívánunk! A panasz okán nem indult eljárás, a mentésben résztvevőknek pedig gratulálunk – olvasható az OMSZ közleményében.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!