Borzalmas hír: 12-re nőtt a halálos áldozatok száma idén a Mount Everesten

Idén sajnos különösen sok halálos áldozatot követel a világ legmagasabb hegye, már 12-en vesztették életüket a Himaláján.

Suhajda Szilárdot még keresik a mentőcsapatok, őt egyelőre eltűnt személyként kezelik.

Döbbenetes látni Szilárd utolsó videós bejelentkezését: brutális, mekkora szél tombolt a Himaláján, ide kattintva megnézheted a felvételt.

Ide kattintva pedig kiderül, miért nem segített Szilárdnak az a hegymászó csoport, aki rátalált csütörtök este.

A mentőcsapatok várhatóan péntek este fognak feljutni arra a pontra, ahol Suhajda Szilárd vélhetően tartózkodik.

Közben egy kanadai hegymászó halálával 12-re emelkedett az idei tavaszi mászószezon halottjainak száma a Mount Everesten.

További öt személyt, köztük Suhajda Szilárdot eltűntként tartanak számon – jelentette pénteken a The Himalayan nepáli hírportál.

Petrus Albertyn Swart 63 éves kanadai hegymászó csúcstámadás közben, az úgynevezett halálzónában, a 4-es tábor felett kapott magassági betegséget. Segítséggel visszajutott a 4-es táborba, útban a 3-as táborba azonban elhunyt.

A hírportál szerint jelenleg öt olyan személy – három külföldi és két nepáli – van, aki eltűntnek számít, illetve akivel nincs kapcsolat, köztük említi a cikk a 40 éves Suhajda Szilárdot, akivel szerdán este szakadt meg a kapcsolat.

Az eltűntek között van egy 33 éves süketnéma malájziai hegymászó, akiről semmit sem tudni május 18. óta, amikor a csúcsról visszatért a 4-es táborba.

Egy indiai-szingapuri hegymászónak 8500 méteres magasságban veszett nyoma. Csütörtök óta nincs kapcsolat egy nepáli hegymászóval és helyi kísérőjével – olvasható az MTI tudósításában.

Itt pedig megnézheted, mint nyilatkozott Szilárd még az elutazása előtt:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!

(Kiemelt kép: Unsplash)