Bődületesen nagyot változik az időjárás a jövő hét közepére, talajmenti fagy is lehet: mutatjuk, mikortól kell fűteni

Most, vasárnap még javában tombol a vénasszonyok nyara, és hasonló helyzet várható hétfőn is. Ám kedden már lehűlés kezdődik, ami csütörtökön és pénteken éri el csúcspontját.

Az Országos Meteorológiai szolgálat erre a két napra az alábbi előrejelzést adta:

Országos előrejelzés: csütörtök

Gomolyfelhős, napos idő várható, csupán elvétve fordulhat elő futó zápor a délutáni órákban. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, főként északkeleten néhol erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 4 és 9 fok között alakul, de a szélvédett, hidegre érzékeny területeken ennél jóval hidegebb is lehet, akár talajmenti fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

Országos előrejelzés: péntek

Gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, helyenként a délután folyamán néhol futó zápor előfordulhat. Az északnyugati, északi szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de a szélvédett, hidegre érzékeny területeken ennél jóval hidegebb is lehet, akár talajmenti fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű – írja a met.hu.

Ez azt jelenti, hogy aki nem szeretne a lakásában vacogva ébredni, bizony fűtenie kell, bárhol éljen is az országban. Kérdés, mi lesz a távfűtéses lakásokkal?

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla! 

(Forrás: met.hu)