Bizonyos helyeken mégis lehet tűzijátékozni szilveszterkor, itt a pontos szabályozás arról hogyan és miként

Gulyás Gergely miniszter december 10-én jelentette be a kormányinfón, hogy a kijárási tilalom miatt idén szilveszterkor betiltják a tűzijátékok árusítását. A helyzet azonban nem ilyen egyszerű.

A rendőrség most a Telexnek megerősítette, hogy ha kihelyezett konténerekből, ideiglenes árusítóhelyekről nem is, de üzletekben továbbra is árusíthatóak különböző tűzijátékok.

A felhasználási tilalom pedig csak a közterületekre vonatkozik, tehát magánterületről – például a kertből vagy az erkélyről – lehet tűzijátékozni.

„A rendőrség alapvetően a közterületen történő tűzijátékozást ellenőrzi, az 1. és 2. pirotechnikai osztályba tartozó termékek magánterületen történő felhasználását a pirotechnikai termékek forgalmazásának és felhasználásának év végi korlátozásáról szóló rendelet nem tiltja” – olvasható a válaszban.

Az új rendelet tehát csak az ideiglenes, direkt a szilveszteri tűzijátékokat árusító helyek megnyitását tiltja. Azonban ezek az 1. és 2 kategóriájú eszközök is csak magánterületen használhatóak.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!