Az esetek 90%-ában ez a 4 kellemetlen tünet jellemző az omikronra

Az Amerikai Infektológiai Intézet kutatói megállapították, hogy az esetek 90 százalékában ugyanazok a tünetek jelentkeznek legelőször az omikronnal megfertőződött betegeknél.

Ezek pedig: a száraz köhögés, a torokfájás, valamint sok páciensnél jelentkezett még kimerültség, és orrfolyás is.

Egy dél-afrikai doktornő Angelique Coetzee a DailyStar-nak azt is elmondta, hogy azoknál akik oltatlanul kapták el az omikron variánst, heves fejfájás és izomfájdalom is jelentkezett, a már említett tünetek mellett – írja a Ripost.

Szlávik Jánost is az omikron vírusvariánsról kérdezték a Mokka stúdiójában. A szakember a következőket mondta:

“Sokan gondolják azt, hogy az omikron meghozza a járvány végét, mert egy gyors terjedéssel egy nagyon nagy átfertőződés lesz, és akkor vége a járványnak.”

“Ez azért egy nagyon leegyszerűsített forgatókönyv szerintem, ez azért sokkal rosszabb lesz, hiszen ha nagyon sok fertőzött van, akkor statisztikailag nagyon sok beteg is lehet.”

„Még akkor is, ha enyhébb változat, meg kell várni, hogy pontosan hogyan működik. Nem szeretem az omikront, nekem úgy tűnik, hogy ebből gondunk lehet” – kezdte a főorvos, majd így folytatta:

“Kiderült, hogy az omikronban nem néhány, hanem több mint ötven mutáció van, egy teljesen más felépítésben és képben. Ez volt a gond, ez a baj vele.”

„Ugye nem véletlenül mondjuk azt, hogy ameddig a világon valahol járvány lesz, addig bármikor előkerülhet egy új omikron. Ezért kellene a világ összes országában az oltásokat nagymértékben bevezetni, hogy ne legyen módja így változni”

“Illetve várjuk azt, hogy végre legyen már egy olyan gyógyszerünk, ami valamennyi omikron, alfa, béta, gamma ellen hatékony. Úgy tűnik, a napokban jelentették be, lesz egy olyan gyógyszerünk, ami teljesen fittyet hány arra, hogy a koronavírusnak milyen mutációi vannak, ő működni fog” – közölte Szlávik János:

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!