Az édesanya eltiltotta kisgyerekeit a telefontól és a tablettől, az eredmény minden várakozását felülmúlta

Molly DeFrank Kaliforniában él, íróként és bloggerként tevékenykedik. Emellett pedig hatgyermekes édesanya. Mikor egyik nap köszönés nélkül azzal fogadták a gyerekei, hogy: “Anya, játszhatok a telódon?”, Mollynak elege lett.

Elhatározta, hogy egy hónapon keresztül megvonja a kütyühasználatot 4 és 10 év közötti gyerekeitől. Csak vasárnaponként netezhetnek pár órát. Az eredmény egészen lenyűgöző volt, amire még ő se számított.

Természetesen óriási hiszti kerekedett a dologból, de a nő szerint végül alkalmazkodtak, és a harminc napból már kilenc hónap lett. Molly szerint a gyerekek azóta többet játszanak, legóznak, társasoznak és olvasnak, és ami a legfontosabb, szinte egyáltalán nem veszekednek.

Az eredményekről az édesanya egy Facebook-posztban számolt be:

“Néhány hónapja nem engedjük a gyerekeinket a képernyő közelébe. Hogy miért? Mert az én szemem fényei droidok módjára kezdtek viselkedni.

Nem hittem volna, hogy ilyen egyszerű lesz. Látom, ahogy a nemrég még képernyőfüggő gyerekek szépen együtt játszanak, alkotnak, még saját „iskolát” is alapítottak.

Eleinte hozzánk jöttek tanácsért, hogy mivel foglalják le magukat, én pedig arra gondoltam, hogy én mit csináltam gyerekkoromban. Azt mondtam nekik, hogy másszanak fára, gyűjtsenek bogarakat, vagy ha továbbra is unatkoznak, van egy rakás mosott ruha, amit össze lehet hajtogatni.”

Már fel lehet ismerni a gyerekeknél a személyes érdeklődési köreiket. Komolyan, olyan ez, mintha visszakaptam volna a gyermekeimet” – lelkendezett az édesanya.

“Ez nem egy beállított kép, valóban ilyen sokat olvasnak a gyerekeim” – írja közösségi oldalán az édesanya.

Te mit gondolsz? Ne felejtsd el megosztani!